D. Wróblewska
Odsłony: 2077

333044042 767225757890825 9151208739312453348 n

 W bieżącym roku szkolnym uczniowie klasy 3D zgłębiali wiedzę na temat zbóż i ich produktów. Rozpoznawali ziarna i kwiatostany zbóż, różne rodzaje mąk i kasz. Odwiedzili pobliską piekarnię, gdzie poznali pracę piekarza i sposoby wypieku chleba. Kosztowali różne rodzaje pieczywa. Przygotowali także smaczne i zdrowe kanapki. 9 marca wybrali się do pizzerii, gdzie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. Otrzymali fartuszki i czapki kucharskie. Samodzielnie wałkowali ciasto, formowali pizzę i komponowali do niej dodatki. Po pracy przyszedł czas na degustację własnych wypieków i wesołe rozmowy. Na zakończenie, każdy uczestnik otrzymał balonik i dyplom „Małego kucharza”. Patrząc na roześmiane buzie trzecioklasistów utwierdzamy się w przekonaniu, że z tego ziarna będzie dobry chleb.

 

 

333028552_611858047429199_1092452306744061462_n.jpg 333044042_767225757890825_9151208739312453348_n.jpg 333062916_233447065747320_5779237232462204193_n.jpg

333173552_1593997224441598_7297365203971155371_n.jpg 333173552_3537419713189881_7857250595486410756_n.jpg 333203777_153633717583487_1721406818790317426_n.jpg

333208969_574022077798976_3723091644266597999_n.jpg 333243839_877213156908734_2531325494837234725_n.jpg 333603162_1223533298264005_1668169088693515435_n.jpg

334139694_747794843422844_6070408490086853076_n.jpg 334312926_209113281772684_5725581244238841228_n.jpg 334505368_193992823275036_8181375898128359858_n.jpg