

















20-04-18
|
|
|
Płatności za obiady należy
dokonywać przelewem na rachunek bankowy:
Szkoły Podstawowej Nr
1 w Mińsku Mazowieckim
19 9226 0005 0024 4616 2000 0020 /Bank
Spółdzielczy/
(do dnia 10 każdego miesiąca).
W tytule przelewu należy
wpisać "płatność za obiady", imię i nazwisko ucznia, klasę.
Osoby, które wpłacają za obiady przelewem proszone są o ustalenie opłaty
za bieżący miesiąc z intendentem szkoły
pod nr tel. (25) 758-21-22 wew. 115
Nieobecność dziecka na obiedzie można
zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25)
758-21-22 wew. 115
najpóźniej do godz. 9:00 tego samego dnia.
Tylko
zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy
odpisach przy opłacie za następny miesiąc.
Opłata za obiady w
KWIETNIU wynosi:
63,00 zł dla grupy „0c”, klas I-VII oraz II klas
gimnazjalnych;
52,50 dla III klas gimnazjalnych;
dla „0” oddziałów 10- godzinnych wynosi 140,00 zł.
Wpłaty w szczególnych przypadkach będą przyjmowane u intendenta
w dniach od 01
– 10 kwietnia 2018 r. pokój nr 8 /parter/
Płatności za posiłki oddziałów 10- godzinnych
dokonywane są wyłącznie na podany powyżej rachunek bankowy Szkoły
Podstawowej nr 1
Drodzy Rodzice i Opiekunowie,
Ze względu na wzrost cen żywności od
1 stycznia 2018 r. wzrasta stawka za posiłki:
-cena jednego obiadu wynosi
3,50 zł.
- dla zerówek 10-godzinnych
całodniowa stawka żywieniowa wynosi
7,00 zł.
Z poważaniem Intendent
|
Przypominamy, że opłat za posiłki należy dokonywać do dziesiątego dnia
każdego miesiąca
(Wpłata powinna być odnotowana 10 dnia każdego miesiąca na szkolnym
rachunku bankowym)
W
przypadku braku potwierdzenia wpłaty w w/w terminie dziecko nie
będzie mogło korzystać z dożywiania.
PROSIMY O PRZESTRZEGANIE TERMINU PŁATNOŚCI
|
|
|
|
JADŁOSPIS 23 kwietnia -
27
kwietnia
Poniedziałek 23.04.18
Zupa
ogórkowa (1,7,9*)
Pierogi
z mięsem (1,3,7*)
Sok
Wtorek 24.04.18
Rosół z
makaronem (1,3,7,9*)
Kotlet
schabowy (1,3,7*), ziemniaki, fasolka szparagowa (1,7*)
Kompot
Środa
25.04.18
Zupa
ryżanka (1,9*)
Karkówka
w sosie musztardowym (1,7,10*), ziemniaki,
surówka
z kapusty pekińskiej (1,3,7*)
Sok
Czwartek 26.04.18
Zupa
koperkowa (1,7,9*)
Pierś z
kurczaka (1,3,7*), ryż, marchew gotowana (1*)
Kompot
Piątek 27.04.18
Zupa
kalafiorowa (1,7,9*)
Paluszki
rybne (1,4*)
Sok
Jadłospis może
ulec niewielkim zmianom.
|
|
|
*numery oznaczają
alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów)
|
|
|
|
Lista 14
alergenów występujących w żywności:
1.
gluten
2.
skorupiaki i
produkty pochodne
3.
jaja i produkty
pochodne
4.
ryby i produkty
pochodne
5.
orzeszki
ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6.
soja i produkty
sojowe
7.
mleko i
produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8.
orzechy
(pozostałe) i produkty pochodne
9.
seler i
produkty pochodne
10.
gorczyca (w tym
musztarda)
11.
sezam i
produkty pochodne
12.
dwutlenek
siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13.
łubin i
produkty pochodne
14.
mięczaki i
produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25
października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat
żywności.)
|
do góry
|